Stövarjaktens Dag!

Det var bra uppslutning i både Laxarby och Ulkeröd! De som valde Laxarby på lördagen fick en fin dag vädermässigt! Fick även lyssna på hardrev, då Hans Fribergs unga Hamiltontik tog upp hare redan efter en halvtimma, men den valde att dra på långskjuts efter ett tag, utom hörhåll för dom närvarande! Men va gjorde de, de språkades livligt om de mesta! De bjöds på korv med bröd, alltid lika uppskattat! Tiken kom tillbaks efter några timmar, nytt släpp och nytt upptag kvart över två! Ingen hare skjuten, men trevligt hade vi!

På Ulkeröd samlades de på söndagen, med regn och rusk, men där sköts det tre harar! Så humöret va ändå på topp! Så det var två lyckade dagar, med en hel del unga jägare, som stövarjakten så väl behöver!

 

 

 

Våra sponsorer

Viktiga Datum

2023

8 Jan.
Styrelsemöte.

20-21 Jan.
BD-Räven  Ökl/Ekl, KM, sista anmälningsdag, 202-01-08 via B-D Stkls hemsida. Max antal 8st vid mån av plats även ÖKl.  Kollegie, även rörliga prov.

29 Jan.
Kollegie.

11-12 Feb.
Vinterprovet. Ekl RR-krav KM och DM uttagning 2023. Sista anmälningsdag 31 Jan. Anmälan via B-D Stks hemsida. Kollegie  rörliga prov.

2 Mars.
Kollegie.

12 Mars.
Styrelsemöte.

2 April.
Årsmöte. Plats Tavlan Dals-Ed kl: 16:00

Maj.

Utställningen är lördagen den 20 maj.

Hultevi Idrottsplats, Håbol, Ed.

Sista anmälningsdag  torsdagen den 11 maj.

Domare  :  Gunnar Furvik

11 Juni. Genomgång Nya Jaktprovsregkerna. Plats Ulkeröds Gård. 08:00-16:00. Frukost och Lunch ingår.